keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Valmisteleva estetreeni

Tiistaina eli eilen olimme Pepin kanssa Purolassa estevalmennuksessa, tarkoitus oli katsoa vähän tämänhetkistä tilannetta rataesteillä ja valmistella Peppiä (ja minua) viikonlopun kenttäkisoihin. Eilen kävin kaksi kertaa tallilla, aluksi oli tarkoitus että olisin tallilla puoliltapäivin, iltakuuteen koska kävin 12 jälkeen kuvailemassa tunteja. Pestiin tuntejen jälkeen pari hevosta tämän päivän koulukekkereihin, kaverini mainitsi sanan pitsa ja lähdin niiden mukaan kaupunkiin, ja pitseriaan.. Kun tulin kotiin niin kyyti odotti jo tallille ja vaihdoin ratsastuskamat päälle ja lähdettiin tallille päin, oltiin aika ajoissa liikenteessä kun olin pakannut päivällä kaiken valmiiksi. Kunnostin ponin, laitoin suojat ja nappasin vielä kannukset mukaan kun olen nyt alkanut käyttämään niitä rata- ja maastoesteillä, varmuuden vuoksi. Lähdettiin Purolaan joskus kuuden aikoihin, yleensä lähdetään vasta puolelta. Valitin koko matkan siitä että ollaan tosi ajoissa, saavuttiin Purolaan ja Paavo sanoi että treenit voidaan aloittaa jo puoli seitsemältä. JES!


 Otettiin poni kopista, laitettiin suitset, satula ja otin vielä putsit pois Laitoin itselle ratsastusvarusteet ja hyppäsin selkään. Verryttelin hetken ravissa molempiin suuntiin ja aloin laukata, Peppi oli vähän jännitynyt ja kyyläsi kaikkea mitä ympärillä tapahtuu. Aloin saamaan Peppiin vähän parempaa tuntumaa ja paremmin apuja läpi, kävelin pikkuhetken ja sitten aloiteltiinkin jo. Aluksi mentiin kavaletin korkuisia esteitä niin että este oli tavallaan lävistäjällä ja ennen- ja jälkeen estettä piti tehdä oikein pullea kaarre ja ratsastaa hevonen sisäpohkeen ympärille, suoristaa esteelle ja sama uudestaan. Mentiin tehtäävää kahdesti molempiin suuntiin ja alettiin menemään linjoja.. Kentällä oli aika paljon erikoisesteitä eikä Peppi edes katsonut niitä. Kehitystä on siis tapahtunut koska keväällä kentällä oleva samainen tähtiportti piti hypätä kauhealla loikalla, tai sitten ei hypätty ollenkaan. Aloitettiin tehtävä pysty-pysty linjalla ja siitä jatkettiin ristikko-okseri - tasaokseri linjalle , tähän väliin piti ratsastaa 6 askelta. Jos tehtävä meni huonosti, heti perään sama uudestaan. Menimme tehtävän kahdesti koska aluksi en saanut ratsastettua väleihin oikeita askelmääriä. Tämän jälkeen menimme kaksi erilaista n. 70-80cm rataa ja lopuksi minä menin vielä radanpätkän 80-100cm korkuisena. Pienemmät radat sain videolle, linkaan videon alas.




  Valmennus meni kaikinpuolin hyvin, sain hyvin säädeltyä laukan tempoa ja pidettyä laukan aktiiisena. Peppi suoritti tehtävät hyvin ja treeni oli aika kevyt. Peppi pääsi valmennuksen jälkeen pesulle ja siitä laitumelle. Tänään meillä on kotitallilla koulukilpailut jossa startataan Pepin kanssa ensimmäinen heA ja startataan seuranmestaruutta heB, saatiinkin järjästettyä ihan isot kilpailut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti