maanantai 8. elokuuta 2016

Yhden pysähdyksen taktiikalla

Keskiviikkona herättiin aamulla tallille, kaikki varusteet oli pakattuna ja poni pesty. Haettiin Peppi laitumelta, harjailtiin se ja kuljetussuojittamisen jälkeen koppiin. Auton keula kohti Ypäjää. Minun ensimmäinen kilpailumatka Ypäjälle ja Pepin ensimmäinen pidempikestoinen matka, vähän alkoi jännittämään. Meillä meni matkaan yli 7h, aika kului aluksi nopeasti mutta loppumatka oli yhtä matelemista, varsinkin viimeiset 10 minuuttia tuntui loputtomalta. Oltiin perillä Ypäjällä joskus ennen kahta ja heti kun saatiin Peppi pois kopista lähdettiin pienelle kävelylle, aluksi kävely tuntui vähän tokkuraiselta ja joka paikkaan kolotti kun  tosiaan pysähdyttiin vain kerran Viitasaarelle. Kävelylenkin jälkeen vietiin Peppi talliin ja lähdettiin käymään Ypäjällä, Pepin majoitus ei siis ollut opistolla vaan muutaman kilometrin päässä kisapaikasta. Näin Ypäjällä yhtä mun kaveria ja sen jälkeen katsottiin muutama maastoestestartti. Pääsin shoppailemaan itselleni kisahousut koska entiset menivät pesussa harmaaksi, juuri ennen kisaviikkoa. Vähän aikaa kierreltiin heppaliikkeitä ja iski pikkuhiljaa jo toivottomuus kun ei millään löytynyt sopivia, Parkanon hevostarvikeliike myy Montarin ratsastushousuja ja löysin aivan järjettömän ihanat polvigripilliset housut. Pikkuhiljaa hiivittiin Pepin luokse ja pystytettiin vähän matkan päähän meidän majoitus, teltta.. Oli aika mukava sää telttailla, ei liian kylmä tai kuuma meidän teltta selätti pari sadetta ja pysyttiin kuivinakin. Illalla kävin keventämässä Pepin ravissa ja sitten käytiin lammessa vähän viilentämässä jalkoja, sain Pepin ensimmäistä kertaa vieraassa paikassa niin rennoksi ja hyvin kuulolle.
Eteen alas (;


Torstaina kello soi aikaisin, tehtiin aamutoimet ja lähdettiin kävelemään rataa ja näyttämään rokotustodistukset. Kipan lähtölistoissa olin loppupäässä ja kun kävin näyttämässä kaikki paperit minulle sanottiin että lähden kymmenentenä, luokka alkoi juuri ja Peppi oli vielä ruokailemassa tallissa muutaman kilometrin päässä. Tuli pikkuinen paniikki ja lähdettiin sillä sekunnilla hakemaan ponia. Kaikki kamat oli vielä levällään ja poni puunaamatta, harjattiin Peppi ja vietiin kamat koppiin, lastattiin ja lähdettiin. Kisapaikalla huomattiin että kaikessa kiireessä martingaali oli jäänyt talliin, meidän onneksi saatiin myös tietää että meidät oli siirretty viimeisiksi, huh. Porukat lähti noutamaan mun martsan tallilta ja minä jäin taluttelemaan Peppiä. Laiteltiin Peppi rauhassa valmiiksi ja lähdin sitten verryttelemään, poni käyttäytyi yllättävän hyvin uudesta tilanteesta huolimatta, ja meni onneksi mutisematta koppiinkin. 
 Otin aika rauhallisen ja kevyen verryttelyn sileällä ja sitten käytiin hyppäämässä esteverryttelyn esteet muutamaan kertaan. Saatiin odotella vielä vähä aikaa ja sitten päästiin kisa-areenalle, oli tosi kiva kun sinne otettiin kaksi valmistautuvaa ratsukkoa niin kerkesi näyttää esteet ja kerrata radan.
Meidän eka luokka oli siis 80cm A.2.0 -arvostelulla. Meidän radalta tuli muutama turha puomi, ensimmäinen oli täysin mun oma vika ja toinen takajalkavirhe, ajan puolesta oltaisiin voitettu.   


 Missä katse?!


Kuva c. Henni-Leena Helenius

Seuraava luokka oli 90cm, kävelin radan ja menin hyppäämään muutaman esteen. Rata oli teknisesti tosi haastava ja esteet tuli ennen kuin kerkesi edes ajatella mitään edellisen hypyn jälkeen. Peppi teki tosi kivoja hyppyjä verkassa, menin luokassa kuudentena ja kun luokka alkoi rupesi vettä satamaan kaatamalla. Derby kenttä oli tosi liukas ja otin tosi varovasti. Ennen sarjaa jouduin ratsastamaan paljon eteen ja poni valahti tosi pitkäksi ja sukellettiin sarjan B -osan läpi, muuten huippuhyvä rata.


Perjantaina oli tarkoitus mennä pelkästään koulua, jälki-ilmottauduin kuitenkin 80cm. Ajatteelin että kun saan siinä purettua energiat niin iltapäivällä koulu sujuisi paljon paremmin, ja toivottavasti pelleilemättä. Niinhän siinä kävi,  meidän ensimmäinen 2-tason koulukisa ja helposta B:stä  58,705%. Poni vähän jännittyi radalle mutta käyttäytyi kuitenkin asiallisesti, toisin kuin yleensä valkoisten aitojen sisällä. Aamun 80cm tuli taas 8vp, isot luokat meni Derbyllä paljon paremmin. Ajattelin että Peppi ei arvosta 80cm noin suurella kentällä, tai voihan se johtua siitäkin että minä ratsastan isommilla paremmin (;

Lauantai oli kaikista jännittävin päivä, meidän ensimmäinen metri. Lauantaina meidän päivä alkoi kello yhdeksän 90cm luokalla. Aamulla väsytti niin paljon ettei millään olisi jaksanut herätä. Saavuttiin kisapaikalle vähän myöhässä ja porukat kävelytti ponia kun kävelin radan, rata oli aika helppo ja Peppi teki siihen tosi kivoja ja teräviä hyppyjä vaikka verryttely jäi vähän lyhyeksi. 90cm selvitettiin 4 vihepisteellä ja rata sujui oikein hyvin ja ajáttelin kokeilla metriä. Metrissä rata oli tosi hankala ja esteet aivan tapissa. Jännitin radankävelyssä hirveästi mutta kokosin itseni ennen selkäännousua ja lähdin verryttelemään. Verkassa Peppi oli aika normaali ja radalle lähdin hyvillä mielin. Kävin näyttämässä Pepille esteet ja aloitin radan, alkurata sujui hyvin mutta vitoselle tuli vähän omituinen tie ja siitä puomi. Loppurata puhtaasti ja sarja tuli tosi kivasti. Hieno Peppi, seuraavat kisat vahvistui samalla ja mennään aluemestaruuksiin 21.8.   Kuvat c. Camilla Räsänen, ellei toisin mainita.


c. Henni-Leena Helenius

 c. Henni-Leena Helenius

c. Henni-Leena Helenius


Oliko joku katsomassa/kisaamassa tai kuvaamassa Ypäjällä?








1 kommentti:

  1. Kiitos, kivasti lämmittää aina sydäntä kun saa tälläisen kommentin(:

    VastaaPoista