perjantai 31. heinäkuuta 2015

Vuokraponi

Hei! Moni on jo varmaan käynyt tsekkaamassa Kariksen sivun yläpalkista kun se on siellä jo muutaman päivän ollut..Olen siis vuokrannut Karista jo muutaman viikon ja muutamat kisatkin ollaan kierretty tai oikeastaan voitettu d; Karista ratsastan suurinpiirtein neljä kertaa viikossa ja yritän pitää treenit monipuolisena..Tavoitteena olisi saada Karis parempaan kuntoon Syyskuuhun mennessä ,jotta pääsisimme Pudasjärven kenttäkilpailuihin..Saas nähdä toteutuuko vai jääkö vain haaveeksi..

Kaiken alku
13.7 oli Nerkoolla estekilpailut joihin oli päästävä ,hinnalla millä hyvänsä! Daisylla oli ollut rankka viikko ja samaisella viikolla käytiin pyörähtämässä myös Pieksämäellä.. Totesin siis että Daisya en voi ottaa ,seuraavaksi mieleen juolahti Karis..Tuota ennen olin ratsastanut Kariksella tasan kolmee kertaa ,mukaanlukien yhdet kotikisat.Otin selvää voisiko Karista lainata kilpailuihin..Kyytiäkään ei tarvinnut järjestää kun tallilta traileri jossa oli yksi paikka vapaana ja se paikka oli pian varttu meille.. Kisapaikalla Karis on aina mukavan rauhallinen ja välillä innokas.. Mentiin Nerkoolla luokat 60 ja 70cm. Ensimmäisen luokan verryttelyssä Karis oli ookoo,,,vähän pohkeen takana. 

Radalla Karis syttyi ja välillä paikat tuli kaukaa kun oltiin molemmat innoissaan.. Ensimmäinen vaihe virheettä ja toinenkin. Oltiin viimeinen ratsukko ja meidät pyydettiin heti palkintojen jakoon.
 Sitten mentiinkin jo verryttelemään seuraavaa luokkaa ja pian oltiin jo radalla.. Karis oli radalla hyvin ohjan ja pohkeen välissä ja tulokseksi tuli 0-0 ja 1.sija..Oli hassua että kilpailin edellistä hevostani Tuplaa vastaan.

Illalla aloin miettimään että Karis ei olisi hassumpi vuokraponi ja siitäkin samaisena iltana viestittelin omistajille ja vastaus oli myönteinen..Siitä lähtien olen vuokrannut tuota suloista zemaitukaruunaa.


Ratsastettavuus:
Vaikka Kariksella olen mennyt vasta muutaman viikon niin silti huomaan milloin  herralla on huono päivä..Niitä onkin tainnut olla tähän mennessä vain yksi.
Karis on koulussa herkkä ratsastaa ja ymmärtää hyvin paino ja pohjeavut..Se on aivan toisenlanen ratsastaa kuin Daisy. Karista pitää ratsastaa sisäpohkeella ja ulko-ohjalla ,ja Daisya taas enemmän sisäohjalla ja sisäpohkeella. Vielä me ei koulussa ihan loisteta mutta mielestäni Karis menee jo hyvin verrattuna siihen kuinka vähän aikaa olen sillä mennyt.. Joskus vielä koulusradoille. 

 Esteillä Karis on huippu........Kunhan vain muistaa pitää rytmikkään laukan ettei kävisi näin:
Ensimmäinen hyppykerta

Eli Karis on esteillä helppo ratsastaa ja menee minne kuski ohjaa ja hyppää mitä vain..Kariksesta olisi varmasti isommillekkin radoille koska sillä on hyvä hyppytyyli ja korkea kapasiteetti pikkuponiksi!
Maaningalla 24.7

Seuraavat estekilpailut olivatkin Maaningalla ja siellä menin samat luokat mitkä Nerkoolla mutta tyyliarvostelulla..Jälleen kerran Karis oli ensimmäisen luokan verryttelyssä ookoo ja hieman pohkeen takana.. Silti itse rata meni hyvin ja kolmas sijahan sieltä napsahti!
Toisessa luokassa Karis oli huippu ja voitettiin koko höskä ja Daisyn kanssa samassa luokassa toiseksi ja Daisynkin kanssa ratsastettiin kyllä huippuhyvä ja vauhdikas rata! 








2 kommenttia: